Preview North Sea Jazz

Preview North Sea Jazz festival 2017

North Sea Jazz is ‘s werelds grootste indoor Jazz festival met een breed aanbod aan klassieke, hedendaagse en futuristische jazzmuziek van over de hele wereld. In een tijdsspan van slechts 3 dagen weet het festival jaarlijks zo’n 75.000 bezoekers te trekken. North Sea Jazz is echter niet alleen een muziekfestival, het is een evenement dat ook verbindingen maakt met andere kunstdisciplines.

Zo toont RC Art Fair voor de 5de keer een mini zomer editie van de Rotterdamse kunstbeurs die jaarlijks plaatsvindt in februari. Schuin tegenover RC Art at North Sea Jazz is de NO WALLS Expo te zien, een tentoonstelling van kunstwerken die zich niet laten leiden door ruimte of muren. Deelnemende kunstenaars zijn; Dre Wapenaar, MishMash, Tomas Libertiny, Barbara Witteveen, Aljaz Celarc, Anton Vrede, Jochem Esser, Stefan Yordanov, Isaac Monté, Philine van den Hul, Nico Parlevliet, Wietse Eeken, Tim Boin en Arnout Visser.

Tijdens de Rotterdam Art Week vond in WTC Art Gallery een overzichtstentoonstelling plaats van de 20 schilders genaamd Masters of Rotterdam. Ook op North Sea Jazz Festival is een speciale aangepaste versie van deze succesvolle tentoonstelling te zien. Deelnemende schilders; Anuli Croon, Rosa Boomsma, Burgert Koonijnendijk, Ditty Ketting, Ropp Schouten, Lisette Schumacher, Ralph Meijgaard, Ton van Os, Niels Smits van den Burgst, Eva Krause, Robert Daalmeijer, Donald Schenkel, Esther Nienhuis, Marin de Jong en Will Jansen.

Na aanleiding van deze samenwerking met MOJO heeft Bob Smit gallery de gelegenheid om een kleine preview te tonen van de NO WALLS expo en Masters of Rotterdam. Deze tentoonstelling opent op zaterdag 10 juni en is te bezichtigen t/m 1 juli. Dit geeft bezoekers de kans om ook zonder North Sea Jazz kaartjes de kunstwerken te bezichtigen. Deelnemende kunstenaars; Robert Daalmeijer, Ropp Schouten, Ditty Ketting en Wil Jansen, Barbara Witteveen en Wietse Eeken. 

Uitnodiging